EĞİTSEL ETKİNLİKLERİMİZ

Okulumuzda, edebiyatın “Yedi Güzel Adam”ını anmak, onların şiirlerini öğrencilerimizin gönül dünyasında yeşertmek ve aynı zamanda öğrencilerimizin şiir ve hitabet yeteklerinin gelişmesi amacıyla "Yedi Güzel Adam Şiir Dinletisi" gerçekleştirildi. Dinletide öğrencilerimiz hem Yedi Güzel Adam'ı tanıdılar hem de onların ömürleri boyunca şiirlerinde, yazılarında ve konuşmalarında insanlığa vermek istedikleri mesaja şahit oldular.

Anneler günü münasebetiyle düzenlenen "Kahraman Türk Kadınları" adlı program konferans salonunda öğrenciler tarafından sergilendi. Anadolu kadınlarının kahramanlıkları, fedakarlıkları okulumuz öğrencileri tarafından; şiirlerle, türkülerle, hikayelerle anlatıldı.

6. sınıf öğrencilerimize konferans salonunda Pendik Yeşilay Derneği tarafından sağlıklı yaşam ve teknoloji bağımlılığı  konusunda seminer verilmiştir. Ardından tüm öğrencilerimize el broşürleri dağıtılmıştır.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Kalite Takip Sistemi (KTS) Nisan 2023 aylık faaliyet planı kapsamında ''Etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve olumlu-olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler incelenerek değerlendirilir. " konulu sunum  okul kütüphanesinde öğretmenlerimizle paylaşıldı ve konu ile ilgili örnekler verildi.

Okulumuz 7. sınıf kademesindeki öğrencilerimize koordinatörlük yapabilecek öğretmenlerimiz yetki ve sorumluluklarının da yer aldığı toplantı gerçekleştirdi.

Okulumuzda 8. sınıflara 27.02.2023 tarihinde uygulanan deneme sınavının sonuçları şu şekildedir:

Genel net ortalamaları

Kurum net ortalamaları

13,4

Matematik

Din Kültürü/ Hayat Bilgisi

Fen Bil.

Sosyal Bil.

6,7

Yapılan değerlendirme sonucu okulumuzdaki 8. sınıf öğrencilerinin derslerdeki net ortalamalarının Türkiye geneli ortalamasından daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Eksik kazanımlar öğretmenlerimizce değerlendirilmiş olup yapılacak gerekli ek çalışmalar tespit edilmiştir. Sonuçlar öğrenciler ve velilerle paylaşılmıştır.

Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında öğrencilerimizin kazanım kavrama durumlarını tespit etmek amacıyla sınav takviminde yapılması planlanan deneme sınavından biri daha 25 Nisan 2023 Salı günü gerçekleştirilmiştir. Sınav sonuçları değerlendirilip eksikler tespit edildikten sonra DYK'de telafisi yapılacaktır.

Okulumuz 7.sınıf öğrencilerine yönelik Trafik güvenliği konusunda mevcut farkındalığın arttırılması amacıyla Pendik Trafik Şube Müdürlüğü'nde görev yapan trafik polisi tarafından okulumuz konferans salonunda eğitim verildi. Öğrencilerimize trafikte yayaların ve sürücülerin uyması gereken kuralları hatırlattı. Emniyet kemeri kullanımının önemi, trafik levhalarının anlamı, okul servisinde uyulması gereken kurallar üzerinde duruldu. Eğitim için Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde her yıl 7 Nisan 'da Kişisel Verileri Koruma Günü etkinlikleri düzenlenmektedir. Okulumuzda bilişim teknolojileri öğretmeni Sümeyye YILMAZ tarafından  KVKK konulu bilgilendirme semineri verilmiştir.
     Katılımcılarımıza ve hazırlık aşamasında emek veren herkese teşekkür ederiz.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize kitap okuma konusunda farkındalık kazandırmak, kitap okumayı davranış haline getirmelerini sağlamak amacıyla kitap okuma saati yapıldı. Çünkü biz biliyoruz ki  okumak, yeryüzündeki varlığımızı anlamlandıracak en önemli eylemlerden biridir ve insan okudukça insandır.

Öğrencilerin motivasyonlarını artırmak için öğretmenlerle "Motivasyon Kaynakları" adlı toplantı yapıldı. Ara dönem kurul toplantısında, yaşanan afet sürecinin öğrencilerin motivasyonlarını olumsuz yönde etkilediği saptanmıştı. Başta LGS' ye hazırlanan öğrencilerin ve diğer öğrencilerin isteklendirilmesi için okulumuz öğretmenleriyle fikir alışverişinde bulunuldu. Motivasyon kaynakları ile ilgili bilgi verildikten sonra tecrübeli öğretmenlerimizin bu konuyla ilgili deneyimlerini paylaştığı faydalı bir toplantı gerçekleştirildi. Ortaya çıkan yeni fikirler ve öğretmenlerimizin deneyimlerini paylaşmalarıyla öğrencilerin  motivasyonlarının artırılması temenni edilerek toplantı sona erdi.

14 Mart Salı Dünya Pi günü etkinlikleri kapsamında Matematik ve Türkçe zümrelerimizin ortaklaşa düzenlediği; gelirinin tamamının depremzedelere gönderildiği kermes büyük bir katılıma sahne oldu. Kermeste öğrencilerimiz tarafından hazırlanan pi şeklindeki kurabiyeler,yiyecek ve içeceklerin yanı sıra hikaye-roman kitapları,hediyelik eşyalar ve öğrencilerin kendilerinin yaptığı takılar satıldı.

Hayırda yarışan öğrencilerimize ve zümre öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz

Okulumuz Matematik öğretmeni Merve Yazoğlu Yılmaz'ın dönem boyunca uygulamış olduğu ''Askıda Soru'' etkinliğine öğrencilerimizin ilgisi oldukça fazla oldu. Gerçekleşen etkinliğimiz sonunda en çok soru bilenler için bugün ödül günü oldu. Öğrencilerimize öğlen molasında yemek ikramı yapıldı ve akabinde başarı belgeleri okul müdürümüz Muhammed Zeki KADIOĞLU tarafından verildi.

Avrupa Birliği Araştırma Merkezi  koordinatörlüğünde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezince yürütülen "EDUCATE Avrupa Araştırmacılar Gecesi" etkinliğine okulumuz 7-A sınıfı öğrencileriyle birlikte katılım sağladık.        Tuzla Şelale Park Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz küresel iklim değişikliği hakkında yürütülen calismalar ve sonuçları ile ilgili söyleşilere katıldı. Bilim atölyeleri ve üniversite kulüplerinin ve araştırma gruplarının çalışmalarının da yer aldığı stantları ziyaret ettiler. Kutup Bilim Evi'nde kuzey ışıkları altında kutup bölgelerini tanıyıp, -17 derece soğuğu deneyimlediler.  Kutuplarda iklim değişikliği konulu "Van'dan Kutuplara "adlı resim sergisini gezdiler.

"Kitapsız büyüyen çocuk susuz ağaca benzer." Öğrencilerimizdeki kitap sevgisini perçinlemek, kitap okuma kültürü oluşturmak için Tüyap Kitap Fuarı'na katılım sağladık.