HAREZMİ EĞİTİM MODELİ

20.hafta sosyal medya bağımlılığına karşı hobi edinmeyi işlemek üzere Etnospor Deneyim Merkezi'ne giderek binicilik ve okçuluk etkinliklerine katıldık. Sonrasında Pendik Korusu'na dönerek güzel bir piknik yapıp oyunlar oynayarak günü tamamladık.

19.haftada Zeka Çubuğu etkinliğiyle başladık.Sonrasında sosyal medya bağımlılığıyla alakalı skeç hazırlık sürecimize devam ettik ve bahçedeki eğlenceli oyunla da günü tamamladık.

17.haftada sosyal medya ve teknolojinin bağımlılığa sebep olmasıyla ilgili araştırma yaparak tartıştık. Eğlenceli bir oyun ve etkinliklerle de günü eğlenceli hale getirdik.

Bu hafta şiir yazdık, okuduk, sunum hazırladık, voleybol oynadık. Eğlenerek öğrenmeye devam ediyoruz.

15.haftaya ısınma etkinliğiyle başladık. Sonrasında geçtiğimiz hafta yaptığımız anketleri inceleyerek kutu oyunlarımızın değerlendirilmesini tamamladık. Aile ile oyunlarını tecrübe eden arkadaşlarımızı dinledik. Günü bulmaca çözerek tamamladık.

14.haftada bir önceki hafta başladığımız aile içi iletişimi artıracak kutu oyunlarını hazırlamayı tamamladık. Öğrencilerimiz hafta boyunca ürettikleri oyunları aileleriyle oynayarak tecrübe edecekler ve sosyal medyadan uzak duracaklar.

Bu hafta çok koştuk çok eğlendik. Gösel becerilerimizi sınadık. Geçen hafta karar verdiğimiz aile içi iletişimi artırmayı amaçlayan kutu oyunlarını üretmeye başladık. Öğrencilerimize kattıkları enerji için teşekkürler.

12. hafta ilk alt problemimiz olan aile içi iletişim zayıf olmasını işledik. Çözüme yönelik aile içi iletişimi artıracak kutu oyunlarını tanıdık.

Öğrencilerimiz ile alt problemleri belirlemeyi tamamladık ve bundan sonraki sürecin planlamasını yaptık. Tabi eğlenmeyi de unutmadık.

2. dönem Harezmi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bu hafta HİS cümlemizi netleştirdik. Katkıları için okul rehber öğretmenimiz Gülbin Hanım'a teşekkür ederiz.

Öğrencilerimizle geçen hafta hazırladığımız anketin uygulama sonuçlarını değerlendirdik. Algoritma ile ilgili eğlenceli bir video izleyerek bilgi kazandık.

Ara

Harezmi uygulamasında bu hafta Canva üzerinden bir anket oluşturarak problemin ispatı ile ilgili çalışmalara başladık. Eğlenmeye ve öğrenmeye devam ediyoruz.

Ara

Harezmi uygulamasında 5. haftayı Zihin Haritası oluşturarak gerçekleştirdik.  Ayrıca kodlama ve İngilizce becerimizi geliştiren çevrimiçi oyun oynadık.

Ara

4. haftada öğrenciler problem fikirleri ile ilgili araştırma sonuçlarını sundu. Problem Değerlendirme Ölçeği uygulanarak çalışılacak probleme karar verildi.