Rehberlik

Okul Psikolojik Danışmanımız tarafından LGS öncesi son hatırlatmalar yapıldıktan sonra gevşeme egzersizleri gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin motivasyon şarkıları söyleyerek sınav stresini attığı etkinliğin ardından tüm okulda LGS' ye girecek öğrencilerimiz için okunan hatmin duası yapıldı. LGS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Sınavın yapısı, son zamanlarda yapılacak çalışmalar, yüzdelik dilimler, merkezi ve adrese dayalı yerleştirme vb. bir çok konunun ele alındığı seminerimize katılan kıymetli velilerimize teşekkür ederiz.

Okul iklimi, eğitimi, öğrenci- öğretmen ilişkileri konusunda bilgi edinmemizi sağlayan tanıtım programında dua ve iyi dilekleriyle 8. Sınıf öğrencilerimize moral veren Mehmet Zahid Kotku Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhammed Kerem Öncel'e, tatlı dili ve samimiyeti için Okul Psikolojik Danışmanı Nezaket Alabaş'a, okulun kıymetli öğrenci ve mezunlarına teşekkür ederiz.

Öğrencilerimizin bilhassa dil eğitimi konusunda çok önemli bilgiler edindikleri gezimizde, bizlere gösterdikleri samimi yaklaşım ve misafirperverlikleri için Okul Müdürü Kamil Özkan Çokgez'e, Müdür Yardımcısı Esra Özcan'a ve bizleri İngilizce, Arapça ve Türkçe tanıtım sunumlarıyla karşılayan kıymetli öğrencilerine teşekkür ederiz.

Öğrencilerimizin liseler hakkında doğru bilgi almalarını sağlayan, son derece verimli bir lise tanıtımı gerçekleştiren  Maltepe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin müdür yardımcısı Zeynep Hanım'a ve okulun kıymetli öğrencilerine gösterdikleri yakınlık ve özveri için teşekkür ederiz.

8. sınıf öğrencilerimizin tamamıyla gerçekleştirdiğimiz lise gezimizde okulumuzda önceki yıllarda öğrenim görmüş olan kıymetli mezun öğrencilerimiz de bizlere eşlik etti. Öğrencilerimizin doğru hedefler belirlemeleri yolunda faydalı bir gezi gerçekleştirdik.

Mesleki rehberlik ve kişisel gelişim bağlamında okul rehberlik servisimiz koordinesinde farklı mesleklere sahip mezunlarımız ile kariyer günü düzenledi. Halkla İlişkiler ve Tanıtım,Yazılım Mühendisliği,Tıp ,Hukuk ve Eczacılık gibi meslek alanları hakkında öğrencilerimizin bilgilendirildiği bu etkinlikte üniversitelerin çeşitli bölümleri hakkında bilgi paylaşımı yapılmıştır. Bu kıymetli etkinlikte bizlere eşlik eden mezunlarımıza teşekkür ederiz.

Öğrencilerimizin proje imam hatip liseleri ve okulun eğitim imkanları ile ilgili bilgi sahibi olduğu gezide okulumuzdan mezun olarak MAKİF'i kazanan mezun öğrencilerimizin de tecrübelerinden faydalandık. Gezi boyunca bizlere ev sahipliği yapan okul idaresi, rehberlik servisi ve mezun öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Lise gezilerimize  devam ediyoruz.Okul Psikolojik Danışmanımız Gülbin Demir Celayir ve Görsel Sanatlar öğretmenimiz Perihan Aziret eşliğinde  8. sınıf öğrencilerimizle Marmara Üniversitesi Abdulkadir Meragi Güzel Sanatlar Lisesine bir gezi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz; okulun tüm birimlerini gezerek resim ve müzik bölümleri, giriş koşulları ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.  Öğrencilerimizi güler yüzle karşılayan tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerine, tüm gezi boyunca bizimle ilgilenen okulun kıymetli müdürü Tahsin Zaman beyefendiye teşekkür ederiz.

Okulumuzda "Mezun Buluşmaları"na hız kesmeden devam ediyoruz. 8. Sınıf öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak, doğru hedefler belirlemelerine katkı sağlamak amacıyla okulumuz mezunlarından Rabia Yaren Mutlu, Azra Yılmaz, Gülnihal Ertekinoğlu, Sıla Şehirci ve Betül Sinem Seçen'in katılımlarıyla mezun buluşmamızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin soruları ile interaktif şekilde ilerleyen etkinlikte LGS sürecinde ders çalışma ve Öz Disiplin sağlamanın yanında üniversitelerin çeşitli bölümleri hakkında da bilgi paylaşımı yapılmıştır. Bu kıymetli etkinlikte bizlere eşlik eden mezunlarımıza teşekkür ederiz.

Okul Psikolojik Danışmanımız Gülbin DEMİR CELAYİR tarafından LGS ye hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik "Üst Öğrenim Kurumları" semineri düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin 8. sınıftan sonra yerleşebilecekleri tüm okul türleri ve okulların giriş koşulları ile ilgili bilgi sahibi oldukları bu çalışmanın öğrencilerimizin hedeflerini zenginleştirmesini  ve motivasyonlarını artırmasını temenni ediyoruz.

KTS etkinlikleri kapsamında Rehberlik Servisimiz tarafından okulumuz öğretmenlerine yönelik "Bireyi Tanıma Teknikleri" semineri gerçekleştirilmiştir. "Bana Kendini Anlat, Öğrenci Gözlem Kaydı, Sosyometri ve Sosyogram, Devamsızlık Nedenleri Anketi  ve Yaşam Pencerem,Kimdir Bu,Kime Göre Ben Neyim?" gibi sınıf gruplarında uygulayabilecek bireyi tanıma  teknikleri konusunda öğretmenlerimiz bilgilendirilmiştir. Katılım ve katkıları için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Çocuklarımızın düşünme ve öz disiplin becerilerini geliştirmek amacıyla okulumuz konferans salonunda velilerimize yönelik  Uzm. Psikolojik Danışman ve P4C Eğitim Uzmanı Fatma Özerdem tarafından "Çocukların Düşünme Becerileri Nasıl Desteklenebilir?" ve Uzm. Aile Danışmanı Fatma Zehra Çavdar tarafından "Çocuklarda Öz Disiplin Becerileri" konulu seminerlerimiz gerçekleştirilmiştir. Katılımları için kıymetli eğitimcilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Pendik İmam Hatip Lisesi mezunlarından Diş Hekimi Büşra Altınsoy öğrencilerimize "ağız ve diş sağlığı" konusunda bilgi vermek,bu konunun önemine dikkat çekmek için okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizle bir araya geldi . Ağız ve Diş sağlığı konusunda yapılacakları uygulamalı bir şekilde anlatarak öğrencilerimizle etkileşimli paylaşımlarda bulundu. Öğrencilerimizin bilinçlenmesini eğlenceli ve tatlı bir şekilde sağlayan Büşra Hanım'a katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.