SANATSAL ETKİNLİKLERİMİZ

Öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecinde  yaptıkları çalışmalardan oluşan yıl sonu  Görsel Sanatlar ve Teknoloji-Tasarım sergimiz açıldı. Sergimizin açılışına, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Sayın Ertan Saygın, Sayın Avni Er,Sayın Süer Utku Gül; İlçemiz Okul Müdürleri ve Öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti.Sergi alanının hazırlanmasında emeği geçen  Öğretmenlerimiz Perihan Aziret,Akif Gültekin ve Filiz Eşier’e ayrıca serginin mimarı öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 6 ve 7. sınıflarından oluşan elli kişilik öğrenci gruplarımız; görsel sanatlar öğretmenimiz Perihan Aziret eşliğinde Pendik Neyzen Tevfik Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliklere katılarak ebru, karakalem, karikatür alanında çalışmalar yaptılar. Öğrencilerimiz için çok verimli ve keyifli bir etkinlik oldu.

Görsel sanatlar dersinde Kültürel Miras ünitesi kazanımları kapsamında öğrencilerimizle hat, minyatür tezhip çalışmaları yaptık. Sanat Eleştirisi ve Estetik ünitesi kazanımları kapsamında tuval üzerine akrilik çalışmaları, röprodüksiyon çalışmaları yaptık. Okulumuzun uygun alanlarında ve  panolarında sergiledik.

Okulumuzda geçen yıl başlattığımız "kişisel resim sergimi açıyorum" etkinliğine bu yıl da devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda 7E sınıfı öğrencimiz Eflin Peçen,  8B sınıfı öğrencimiz Mihrimah Sultan Akbaba resim sergilerini açtılar. Halen 8A sınıfı öğrencimiz Eslina Betül ÖZDEMİR'in kişisel karma resim sergisi devam ediyor. Ziyaret etmek isteyen herkesi bekleriz.

Öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecinde  yaptıkları çalışmalardan oluşan yıl sonu  görsel sanatlar sergimizin açılışı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aytekin Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti. Sergi alanının hazırlanmasında emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmemiz Perihan Aziret'e ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

1 ton kâğıdın geri dönüşüme katılması sonucu 17 ağacın kesilmesi önlenmektedir. Plastik ambalaj atıklarının geri kazanılması sonucu ise petrolden tasarruf sağlanabilmektedir. Dönüşen her ton cam için, 100 litre petrol tasarrufu sağlandığını biliyor muydunuz ?

Bizler

Pendik Merkez Imam Hatip Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım  Dersi olarak çevre bilinci gelişmiş ve bu duyarlılıga sahip olarak projelerimizi şekillendirmekteyiz.

7. Sınıf ögrencilerimiz hazırlamış olduğu "Geri Dönüşümde Sanat" konulu sergimizden kareler...

Sergi videosunu izlemek için tıklayınız.

Okulumuzda bugün görsel sanatlar zümresi ve İslami Sanatlar Kulübü´nün hazırlamış olduğu yıl sonu karma sergimizin açılışı yapıldı. Emeği geçen öğrencilerimize, onları yıl boyunca hazırlayan öğretmenlerimize, davetiyemize icabet eden sayın okul müdürlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.