GEZİLERİMİZ

Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi TÜRKMEN, okulumuzu İstanbul Boğaz'ı turuna davet etti. İdareci, öğretmen ve öğrencilerimiz; 1 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen boğaz turunda, İstanbul’un güzelliklerini bir kere daha müşahade etme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz, unutulmaz güzellikte bir gün yaşayıp akademik çalışmaların verdiği yorgunluğu üstlerinden atmış oldular. Bu organizasyon için Sayın Hilmi TÜRKMEN Beyefendi'ye teşekkürlerimizi sunarız.

Okulumuz 5 ve 6. sınıf öğrencilerinin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Makam’ını ziyaret ederek Nakkaştepe Millet Bahçesi'nde sene sonu pikniğimizi gerçekleştirdik. Öğleden sonra ise hep birlikte Çamlıca Cami'ni ziyaret ederek öğle namazını eda ettik. Katılım sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz idaresince planlanan Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi TÜRKMEN'in katkılarıyla gerçekleştirilen boğaz turumuzu 23 Mayıs 2023 Salı günü gerçekleştirdik. İdareci, öğretmen ve öğrencilerimiz, İstanbul’un güzelliklerini bir kere daha müşahade etme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz, unutulmaz güzellikte bir gün yaşayıp akademik çalışmaların verdiği yorgunluğu üstlerinden atmış oldular. Bu organizasyon için Sayın Hilmi TÜRKMEN Beyefendi'ye teşekkürlerimizi sunarız.

Okulumuz 7. Sınıf öğrencileri ile tarihi ve mimari güzellikleri ile dolu İstanbul şehrimizi daha yakından tanımaya devam ediyoruz. Bugün ki gezimize ise önce Üsküdar Çamlıca tepesinde kahvaltı ederek başladık akabinde ise Çamlıca Camii ve İslam Eserleri Müzesini ziyaret ederek devam ettik. Öğleden sonra ise Harbiye Askeri Müzesi'ni ziyaret ettik. Gezimize heyecan katarak öğrencilerimizi mutlu eden mehteran birliğinin hazırlamış olduğu program ile ziyaretimizi nihayetlendirdik.

Gezimize önce Çamlıca Tepesi'nde kahvaltı yaparak  başladık. Gezimiz sonrasında Çamlıca Camii ve İslam Eserleri Müzesini ziyaret ile devam etti. Öğleden sonra ise Harbiye Askeri Müzesi'ni gezerek ziyaretimizi nihayetlendirdik.

ürkiye’nin ayakları yere basmayan tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılında geleceğe umutla bakan bir Türkiye için #sengeleceksindiye sloganıyla 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Hava Limanı’nda 5 gün süreyle misafirlerini ağırladı. Festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve etkinlikle dolu bir program gerçekleştirildi. Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu olarak yıl içerisinde yarışma aşamasına 4 projeyle katılım sağlanan TEKNOFEST 2023’te final sergilerine kalamasak dahi, öğrencilerimizin önemli tecrübeler edinmelerini sağlamış olmanın mutluluğunu yaşadık. Başta projeleriyle yarışmaya katılan öğrencilerimiz olmak üzere okulumuzdan 43 öğrenciyle birlikte öğretmenlerimiz Doğan Kervan ve Aslı Yegin ile Okul Müdürümüz Yusuf Bahadır 28 Mayıs günü TEKNOFEST 2023’ü yerinde ziyaret ederek etkinliğe katılmanın sevincini ve haklı gururunu yaşadık. TEKNOFEST 2023’ün gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, daha nicelerinin yaşanmasını temenni ederiz.

Öğrencilerimizin proje imam hatip liseleri ve okulun eğitim imkanları ile ilgili bilgi sahibi olduğu gezide okulumuzdan mezun olarak MAKİF'i kazanan mezun öğrencilerimizin de tecrübelerinden faydalandık. Gezi boyunca bizlere ev sahipliği yapan okul idaresi, rehberlik servisi ve mezun öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığı ve kendi kütüphanesini oluşturma bilinci kazandırmaya yönelik düzenlenen kitap fuarlarının atmosferini teneffüs etme, kitapları yazarlarından imzalatarak alma hazzını yaşama fırsatını bulduğumuz Pendik Dini Yayınlar Fuarı'nı 7.sınıf öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik.

Okulumuz 7 ve 8.sınıf öğrencileriyle Osmanlının  doğduğu topraklara -Bilecik'e, Söğüt'e- gezi düzenledik. Osmanlının manevi mimarı Şeyh Edebalı Hazretleri'ni, İlk kadı ve imam hatip Dursun Fakıh Hazretleri'ni ve Söğüt'e uzanıp Ertuğrul Gazi dedemizi ziyaret edip okumuş olduğumuz Kur'an-ı Kerim hatmini hediye ettik. Bilecik'te Muhlis kardeşimizin rehberliğinde padişahların tanıtıldığı tarih şeridini ve Yaşayan Şehir Bilecik Müzesi'ni gezdik.

5. ve 6. Sınıf öğrencilerimiz Rafadan Tayfa Galaktik Tafya filmini sinema salonunda izleme fırsatı buldular.

Mayıs ayı KTS etkinliği kapsamında Pendik Bilim Merkezi´ni ziyaret ettik.

Emirgan pikniğinden kareler...