T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - PENDİK MERKEZ İMAM HATİP ORTAOKULU

HEDEF LGS 2024

May

Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında yaklaşan LGS öncesi öğrencilerimizin kaygılarının istenilen düzeyde olmasını sağlamak amacıyla Okul Psikolojik Danışmanı Gülbin DEMİR CELAYİR tarafından Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları konulu seminer düzenlemiştir.

 

May

Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimizin konsantrasyonlarını artırmak, yorgunluğa direnerek son dönemeçte LGS maratonuna devam edebilmelerini sağlamak amacıyla Okul Psikolojik Danışmanı Gülbin DEMİR CELAYİR tarafından 'Dikkat ve Odaklanma' konulu seminer düzenlemiştir.

May

Hedef LGS 2024 projesi  "Mesleğimde Bir Gün Buluşmaları" kapsamında 8. sınıf  öğrencilerimizle ilçemizin başarılı yazılım uzmanlarından Koray Sevgili'yi Pendik'teki işyeri Sihir Medya'da ziyaret ettik. Koray Bey yazılım alanına ilişkin çok küçük yaşlardan itibaren öğrencilerin kendilerini nasıl geliştirebilecekleri, mesleğin bir günü, avantaj ve dezavantajları, yazılımcı olmadan önce edinilmesi gereken yeterlilikler, mesleğin geleceği ve meslekteki yenilikler konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi.  Kendisine misafirperverliği için teşekkür ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

May

Hedef LGS 2024 projesi  "Mesleğimde Bir Gün Buluşmaları" kapsamında 8. sınıf  öğrencilerimizle ilçemizin başarılı avukatlarından Mustafa Soner'i ofisinde ziyaret ettik. Pendik İmam Hatip mezunu olan Mustafa  Bey üniversite hazırlık süreci, hukuk fakültesinden sonra çeşitlenen meslek seçenekleri, bir çalışma gününün nasıl geçtiği, avukatlık etiği ve mesleki iletişim gibi birçok konuda öğrencilerimizi  bilgilendirdi. Kendisine misafirperverliği için teşekkür ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Nis

Hedef LGS 2024 projesi  "Mesleğimde Bir Gün Buluşmaları" kapsamında 8. sınıf  öğrencilerimizle bölgemizin başarılı diş hekimlerinden Büşra Altınsoy'u kliniğinde ziyaret ettik. Pendik İmam Hatip mezunu olan Büşra Hanım; üniversite hazırlık süreci, mesleğin avantaj ve dezavantajları, bir çalışma gününün nasıl geçtiği, meslekte yükselme ve lisansüstü eğitimlerine kadar öğrencilerimizi birçok konuda bilgilendirdi. Kendisine misafirperverliği için teşekkür ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Şbt

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı DYK Çalışmalarımızı 7. Sınıf Öğrencilerimizle Paylaştık 

Okulumuzda önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi planlanan DYK çalışmaları  ve LGS sınav sistemi konusunda Okulumuz Psikolojik Danışmanı Gülbin DEMİR CELAYİR tarafından 7. Sınıf öğrencilerimiz  bilgilendirilmiştir.

Şbt

Okulumuzda önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi planlanan DYK çalışmaları  ve LGS sınav sistemi konusunda Okulumuz Psikolojik Danışmanı Gülbin DEMİR CELAYİR tarafından 7. Sınıf velilerimiz bilgilendirilmiştir.

Şbt

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine yönelik yarıyıl  tatilinde gerçekleştirilen DYK Kamp programının verimliliği konusunda programa katılan  her branştan  öğretmenlerimizle bir değerlendirme toplantısı  gerçekleştirilmiştir. Programın öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından verimli bulunduğu ifade edilmiştir.Toplantı sonunda değerlendirme raporu hazırlanarak daha sonra yapılacak kamp programlarına  ilişkin farklı fikirler dile getirilmiştir.

Şbt

2024-2025 Eğitim-Ögretim Yılı DYK Çalışmalarını Planladık

Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerine yapılan denemelerden elde edilen sonuçlar ile ilgili öğretmenlerimiz bilgilendirilmiş, sınava hazırlık çalışmalarının nasıl devam etmesi gerektiğine ilişkin görüşleri alınmıştır. Aynı zamanda okulumuz 7. Sınıf öğrencilerine yönelik önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi planlanan DYK çalışmaları konusunda öğretmenlerimiz bilgilendirilmiş ve fikirlerine başvurulmuştur.

Şbt

 

Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında Okul psikolojik danışmanı Gülbin DEMİR CELAYİR tarafından 8. Sınıf öğrencilerimizin başarmaya ilişkin olumlu bir özgüven anlayışı geliştirmelerine destek olmak amacıyla "Akademik Özgüven Geliştirmek, Erteleme Döngüsünden Kurtulmak ve Etkili Ders Çalışma Yöntemleri" konularında  seminer düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin en fazla zorlandığı konularla ilgili gerçekleştirilen bu kapsamlı seminerin öğrencilerimizin başarmaya ilişkin inançlarını artırmasını temenni ediyoruz.

Şbt

LGS'ye hazırlanan  öğrencilerimizin genel durumunu görüşmek ve okul içinde yapılan deneme sınavlarının sonuçları ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla okulumuz konferans  salonunda 8. Sınıf velilerimizle bir araya geldik. Karşılıklı etkileşimle gerçekleşen toplantıya katılımları için velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Şbt

Hedef LGS 2024 projesi kapsamında sömestır tatilde 8. sınıf öğrencilerimize yönelik kamp programımız tamamlandı.DYK Kamp programına yoğun katılım sağlayan öğrencilerimiz ödüllendirildi. Fedakar öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Mevla, tüm öğrencilerimize zihin açıklığı versin.    

Ock

 

Okulumuzdan mezun olarak Kartal Anadolu  İmam Hatip Lisesini kazanan Sümeyye Özcan, Ebrar Ciğer ve 2023 LGS Şampiyonumuz Danya Abdo LGS ye hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerimizle sınava hazırlık konusundaki tecrübelerini paylaştı.Ögrenlerimizin motivasyonlarını artıran ve onlara  moral veren  kıymetli sohbetleri için mezunlarımıza teşekkür ederiz.    

Ock

Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında, okulumuz 8. Sınıf LGS hazırlık destekleme yetiştirme kursu çalışmalarıyla ilgili velilerimizle görüş alışverişinde bulunduk.Okul müdürümüz ve okul psikolojik danışmanımızın konuşmalarının ardından toplantılara kurs sınıflarında branş öğretmenlerimizin eşliğinde devam edildi. Öğrencilerinin geleceğini önemseyerek eğitim-öğretim sürecine katkı sağlayan kıymetli  velilerimize teşekkür ederiz.