MESLEKİ ETKİNLİKLERİMİZ

Eğitim Öğretim süresince Hadis Yarışması ve Mesleki Yarışmalarda başarı gösteren öğrencilerimiz piknik ile ödüllendirildi. Ümraniye Millet Bahçesinde gerçekleştirilen pikniğe 47 öğrenci katıldı. Öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde güzel bir gün geçirdi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Kalite Takip Sistemi (KTS) Nisan 2023 aylık faaliyet planı ''Meslek dersi öğretmenlerince yapılacak planlama dahilinde haftanın ayet ve hadisi panolarda veya LCD ekranlar ile hafta boyunca gösterilir. "adlı faaliyet  okulumuzun bazı bölümlerinde gerçekleştirildi.Haftalık değişen ayet ve hadisler, pano ve LCD TV ekranlarda hafta boyunca okul saatlerinde dönen slaytlar şeklinde sergilendi.Yapılan etkinliğin Öğrencilerimizin dikkatini çektiği, öğrencilerin ayet ve hadisleri okudukları gözlendi.  Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

KTS kapsamında okulumuzda Arapça branş içeriği olarak  "Sure Bahçesi" panoları hazırlandı. Hazırlanan panolarda zarfların içine surelerin Arapça isimleri ve Türkçe karşılığı yazılarak öğrencilerin hem Kur'an surelerinin anlamlarının öğrenilmesi hem de Arapça kelime haznelerinin genişletilmesi hedeflendi. Ayrıca surelerin isimlerinin yanı sıra bahsedilen surenin konuları,  genel bir çerçeve içerisinde anlatılarak Kur'an-ı Kerim'in içeriğinin de öğrenilmesi ve bunun üzerine değerler eğitimi verilmesi amaçlandı.

Okulumuzda Ramazan etkinlikleri kapsamında hazırlanan çalışmalardan biri olan "Ramazan Ayı ve Oruç" adlı programımız okulumuz konferans salonunda yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan, yaşanılan deprem sonrası yardımseverliğin önemini vurgulayan sinevizyon gösterisi izlendi. Farklı sınıflardan öğrencilerimizin oluşturduğu korolar tarafından Ramazan'la ilgili ilahiler ve ezgiler seslendirildi.Bir Ramazan geleneği olan Ramazan davulu eşliğinde maniler söylendi.Karagöz ve Hacivat gösterisi ile program sona erdirildi.

Emeği geçen bütün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

İmam Hatip Okullarının 71.  kuruluş yıldönümü okulumuzda etkinliklerle kutlandı. İmam Hatip okullarının dünü ve bügününü anlatan sunumlar paylaşıldı. Meslek dersleri öğretmenleri tarafından tarihsel süreçte yaşanılanlar, hatıralar paylaşıldı. Konuyla ilgili pano hazırlandı. Teneffüslerde imam hatiplerle ilgili marşlar çalındı ve söylendi.

"Ramazan Ayı ve Oruç" konulu Pano yarışması sonuçlandırıldı.Birbirinden güzel  panolarımızın birinci ve ikincileri okul girişinde bulunan fuaye alanında sergilendi. Ayrıca okulumuz Ramazan Ayı için süslendi ve öğrencilerimize imsakiye dağıtıldı.

Okulumuzda Berat gecesi kandili münasebetiyle program düzenlendi. Okul mescidinde düzenlenen programa Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Bu gecenin önemi ve nasıl değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili sunumlar yapıldı. İlahi ve dualarla program sona erdirildi. Program çıkışında öğrencilerimize lokum ikram edildi. Okulumuzda geleneksel hale gelen kandil simidi dağıtımı yapıldı akabinde ise ders sonunda deprem felaketinde hayatını kaybeden ve geride kalan kardeşlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu. Öğrencilerimiz ve aileleri tarafından okunan on sekiz hatim ve diğer surelerin duası Berat Kandilinde gerçekleştirildi.

Sana Emanet yarışması için kitabın yazar grubundan olan Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Doktor Öğretim üyesi Ahmet Meydan  ile ders uzaktan ders yapıldı. Kıymetli zamanını ayırdığı için teşekkür ediyoruz.

18 Aralık Dünya Arapça Günü kapsamında okulumuz konferans salonunda öğrencilerimiz  Arapça öğretmenleri eşliğinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.Gösterimiz şiir dinletisiyle başlayıp çeşitli Arapça şarkılarla devam etti ve Bahtsız Turist adlı tiyatro gösterisiyle sona erdi. Ertesi gün ise okulumuz beşinci, altıncı ve yedinci sınıf öğrencileriyle Arapça bilgi yarışması düzenlendi.Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Muhammed Zeki Kadıoğlu

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında öğrecilerimiz tarafından okulumuzda program hazırlandı. Peygamber Efendimizi ve onun güzel ahlakını anlatan ayet ve hadis sunumları gerçekleştirildi. Onun sevgisini gönüllerimizde hissettiren naatlar ve ilahiler seslendirildi. Peygamber sevgisini konu alan tiyatro gösterimi yapıldı.     Ayrıca Okulumuzda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen pano yarışmasında dereceye giren panolar sergilendi.   Bütün etkinliklerde emeği geçen başta meslek dersi hocalarımıza ve okulumuz Görsel sanatlar öğretmeni Perihan Aziret'e, bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

"Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir." hadis-i şerifi gereğince öğrenmeyi  kolaylaştırmak ,Kur'an okurken feyiz almak için okulumuzda kıraat odaları

oluşturuldu.

Okulumuz öğrencileri, öğretmenlerimiz eşliğinde, komşu okullarımızdan Süreyyapaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Merkez İlkokulu ve Öğretmen İbrahim Öztürk İlkokullarını ziyaret ederek hem Miraç kandillerini kutlayıp küçük kardeşlerine ikramda bulundular hem de okulumuzu tanıttılar. Tüm İslam aleminin kandili mübarek olsun.