PROJELERİMİZ

Okulumuz, Türkçe öğretmenimiz Sercan CEBECİ'nin sorumluluğunda 11 öğrencimizle gerçekleştirilen "Tanı Öğren Oyna Eğlen" adlı zeka ve akıl oyunları projesi ile e-Twinning'den Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

Pendik Belediyesi ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Depremzede Çocuklara Hediye Kutusu Projesi kapsamında Deprem bölgesindeki 0-12 yaş arasındaki çocuklara  çadır kentlerdeki depremin oluşturduğu travmanın kalkmasında bir nebze olsun fayda sağlamak adına öğrencilerimiz hediye kutuları hazırladılar.Katkı sağlayan ve emek veren herkese gönülden teşekkür ediyoruz.

PENDİK MERKEZ İMAM HATİP ORTAOKULU AİLESİ OLARAK DESTEK VERDİĞİMİZ İYİLİK OKULLARI PROJESİ KAPSAMINDA SU KUYUMUZ SOMALİ'DE AÇILDI.

Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak Deniz Feneri Derneğinin "İyilik Okulları Projesi" kapsamında su kuyusu açtırabilmek için kampanya başlattık.

Öğrencilerimizin ve kıymetli velilerimizin desteğiyle 10 gün içerisinde 19.625,00 TL  gibi bir meblağ toplandı. Toplanan miktar Deniz Feneri Derneği yetkilisine teslim edildi ve Somali´de bir su kuyumuzun olacağının bilgisi verildi.

Gayretlerimiz meyvesini verdi ve nihayet beklediğimiz haber geldi. Yetkililer okulumuz adına açılan ve yerli halkın kullanımına sunulan su kuyusunun fotoğraflarını gönderdiler.

Proje kapsamında  destek olan öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Rabbimiz hayrınızı kabul ve makbul eylesin.

Afrika'nın bir çok bölgesinde, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele ediyorlar. Bölgede yaşanan sorunların en önemlilerinden biri olan susuzluk ve kuraklık fakir halkın direncini iyiden iyiye azaltıyor. İnsanlar suya ulaşabilmek için her gün kilometrelerce yol kat ediyor. Ulaşılan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara, binlerce insanın hayatını yitirmesine neden oluyor.

Bu nedenle Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak Deniz Feneri Derneği´nin İyilik Okulları Projesi kapsamında su kuyusu açtırabilmek için kampanya başlattık. Öğrencilerimizin ve kıymetli velilerimizin desteğiyle 10 gün içerisinde 19.625,00 TL  gibi bir meblağ toplandı. Toplanan miktar bugün Deniz Feneri Derneği yetkilisine teslim edildi ve Somali´de bir su kuyumuzun olacağının bilgisi verildi.

Destek olan öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Rabbimiz hayrınızı kabul ve makbul eylesin.

Ekm

İHH İnsanı Yardım Vakfı  "İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi kapsamında ekim ayı kumbaraları açıldı .

Okuyan 7´ler projesi kapsamında kitap okuma takımları oluşturuldu ve ilk okuma faaliyeti gerçekleştirildi.

Okulumuz ve Ordu/ Korgan Tepealan Emir Yakup İmam Hatip Ortaokulu arasında kardeş okul protokolü imzalandı. Öğrencilerimizin kardeş okulu tanımaları için duyrular yapıldı. Duyurular ; pano, afiş ve slaytlarla desteklendi. Kardeşlerimizin ihtiyacı olduğu düşünülen kitaplar paketlenip gönderildi. Yapılan araştırmalar sonucunda okulun abdesthaneye ihtiyacı olduğu belirlendi. Abdesthane yapımına başlandı. Destek veren velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.