İSTANBUL / PENDİK - PENDİK MERKEZ İMAM HATİP ORTAOKULU

Sosyal ve Kültürel Etkinliklerimiz

Haz

Evini kaybeden martı yavrusunu öğrencilerimizin dikkati ve öğretmenimizin duyarlılığı ile devletimizin emin ellerine teslim ettik. İlgisinden dolayı sosyal bilgiler öğretmenimiz Oğuzhan Hocamıza  ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

KTS faaliyetleri kapsamında, öğrencilerimize iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bilgi aktarıldı.

May

Okulumuzun sınıf ve koridorlarında 8.sınıf öğrencilerimizin bakım ve sorumluluğunu üstlendiği bir bitkinin sergilenmesi organizasyonu yapıldı.Yapılan etkinliğin öğrencilerimizin dikkatini çekmesinin yanısıra; doğaya saygı, bir canlının bakımını üstlenme ve sorumululuğunu alma gibi kazanımları olmuştur.Ayrıca bahar ayını yaşadığımız şu günlerde okulumuzda renkli ve iç açıcı görüntüler oluşmuştur.

May

1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Bilişim Haftası, ülke genelinde ve okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Okulumuzda Bilişim Haftası kapsamında bilişimle ilgili bilgilerin yer aldığı görseller ve güzel sözlerin olduğu bir pano hazırlandı. Panoda Bilişim Haftası, güvenli internet kullanımı, bilgisayarlar ve internet hakkında bilgi verildi.

May

Kahvaltılık Malzeme Kampanyası ( Okul ve İlçe MEM)

Hijyen Malzemesi Kampanyası ( Okul ve İlçe MEM)

Kırtasiye Malzemesi Kampanyası( Okul ve İlçe MEM)

LGS Hazırlık Kitapları Kampanyası ( Okul ve İlçe MEM)

Canım Arkadaşım Hediye Kutuları Kampanyası ( Okul, İlçe MEM ve Pendik Belediyesi)

Okuma Kitabı Kampanyası ( Okul, İlçe MEM ve İl MEM)

May

Osmanlının son dönemlerinde tüm imkansızlıklara rağmen kazandığı şanlı zaferi, Kut Bayramı olarak kutladık. İngilizlerin baskısıyla yıllarca unutturulmaya çalışılan bu zaferin 107.yıldönümü kutlu olsun.

May

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. Yıl dönümü ve  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladık. Öğrencilerimiz, onlara ait olan bu günde çeşitli oyunlarla doyasıya eğlendi. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize katılımları ve emekleri için teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuzda KTS etkinlikleri kapsamında çocuklarda akranlarıyla iletişimlerini kuvvetlendirmek ve iyilikleri yaygınlaştırmak amacıyla "Hayırda yarışanlar" isimli etkinlik yapıldı. 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu kedi kulübesi okulumuzun uygun bir alanına yerleştirildi. Öğrencilerin getirdikleri mama ve sularla okulumuzda bulunan kedilere yiyecek, içecek ve yuva sağlanmış oldu.

Nis

Okulumuz idaresi ve Pendik Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen iftar programı öğretmen, öğrenci ve mezunlarımızın katılımıyla gerçekleşti. Yoğun katılımın yaşandığı iftar programında öğrencilerimiz öğretmenleriyle aynı sofrada iftar açmanın heyecanını yaşadılar ve yıllarca hafızalarımda kalacak bir ana şahitlik ettiler. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese ve desteklerinden dolayı Pendik Belediyesine teşekkür ediyoruz. Hep beraber nice iftar sofralarında buluşmak dileğiyle...

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı okulumuz bahçesinde tüm öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşti. Öğrencilerimizin kendi yazdığı şiirler ve kompozisyonlar İstiklal Marşı ruhunu ve Çanakkale Destanı'nı yeniden yaşamamıza vesile oldu. Program,İstiklal Marşı oratoryosu ve şiirler ile sona erdi. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Mrt

Depremden etkilenen illerimize gönderilmek üzere hazırlamış olduğumuz kırtasiye malzemesi ve LGS sınavına hazılık setleri gönderilmek üzere ilçemiz toplama alanına teslim edildi. Destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun.

Mrt

Okulumuz öğrencileri, her alanda olduğu gibi iyilikte de yarışıyorlar. İHH İnsani Yardım Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığı ile gerçekleştirilen " Her Sınıfın Bir yetim Kardeşi Var" projesi ile dünyanın dört bir yanından yetim kalan çocukları kardeş ediniyorlar.

Mrt

Pendik İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, ilçemizdeki tüm İmam Hatip Okulları birleşerek Afrika'da bir mescit inşa ediyoruz.Deniz Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ortak gerçekleştirilen bu faaliyet kapsamında  Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu Ailesi olarak 38.150,00 TL yardım topladık. Makbuz karşılığında ilgililere teslim ettik. Cenab-ı Hakk yaptığımız tüm yardımları makbul eylesin. Rızasına yönelik bu tür çalışmalardan nasiplenmemizi, ümmet coğrafyamızda darda olan tüm kardeşlerimize de yardımını esirgemesin inşallah. Katkı sunan destek olan herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Yeşilay Haftası kulüpteki öğrencilerimizin hazırladıkları etkinliklerle kutlandı. Kulüpte gönüllü öğrenciler hazırladıkları pankartlarla sınıfları dolaşarak arkadaşlarını kulüp panosu önünde bilgilendirmeye davet ettiler.

Mrt

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının planlamaları doğrultusunda okulumuzda 11 Kasım 2022 tarihinde saat 10.30'da            Afet ve Hazırlık Kulübü tarafından deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimize deprem öncesi ve  anında  neler yapmacaklarına yönelik bilgilendirme yapılmış ve AFAD tarafından hazırlanmış olan bilgilendirici video izletilmiştir. 10.30'da siren sesiyle birlikte ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi uygulamalı olarak öğretilmiştir. Siren sesinin bitimiyle birlikte ögrencilerin daha önceden planlaması yapılan bina tahliye planı doğrultusunda binayı boşaltmaları sağlanmıştır. Bahçede belirlenen toplanma alanında öğrenciler toplandıktan sonra 12 Kasım 2022 tarihinde saat 18.57'de yapılacak olan ulusal çaptaki deprem tatbikatı hakkında bilgilendirme yapılmıştır.