T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - PENDİK MERKEZ İMAM HATİP ORTAOKULU

SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR PROJESİ 2023

Nis

Mevlana Okumaları *Tüm sınıflarda"Anlamını Bul"etkinliği yapıldı. Tüm sınıflarda"Kelime Türetme"etkinliği yapıldı. Tüm sınıflarda"Kare Bulmaca"etkinliği yapıldı. Mesnevi'den hikaye okumaları yapıldı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat Ayı Etkinliklerimiz

Sınıflarda "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma"etkinliği yapıldı. Sınıflarda"Anlat Bakalım"etkinliği yapıldı. Pano hazırlandı. 5 ve 6.sınıflarımızda 101 deyim 101 öykü,101 atasözü 101 öykü kitapları okutuldu.

Ock

Dede Korkut Okumaları " Dede Korkut Hikayeleri"öğrencilerle paylaşıldı.Öncelikle Türk dünyasının önemli karakteri Dede Korkut hakkında detaylıca bilgi verildi.Hikayelerin başlıkları ve içerikleri sınıf ortamında değerlendirildi.Seçilen hikayelerden hareketle anlamı bilinmeyen sözcükler derlendi.Bu sözcükler birlestirildikten sonra belli şablon üzerinde "Anlamını Bul" kartları hazırlandı ve tüm sınıf düzeylerinde keyifle oynandı.Bu etkinlikle birlikte hem öğrencilerin kelime dağarcığı geliştirildi.Hem de edebi metin değerlendirme becerileri artırıldı. *Dede Korkut Hikayeleri"Hatırlatma Bulmaca"etkinliği *Dede Korkut Hikayeleri"Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma" etkinliği *Dede Korkut Hikayeleri "hatırlatmaca" etkinliği * Pano hazırlama etkinliklerimiz gerçekleştirildi

Ara

     Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Sözlük Özgürlüktür"sloganıyla okulumuzda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını,buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçladık.      
     Bu kapsamda aralık ayında "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü"öğrencilerle paylaşıldı.Öğrencilerimizden Yunus Emre sözlüğünden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturması istendi.    
     Sınıfların en iyi cümleleri arasından okulun en iyi cümlesi/afişi seçildi.    
     Ayrıca okulumuzda Yunus Emre şiirleri ve sözcüklerinden oluşan panolar oluşturuldu.  

Ara

"Sözlük Özgürlüktür" projesi kapsamındaki ilk toplantımızı gerçekleştirdik.