İSTANBUL / PENDİK - PENDİK MERKEZ İMAM HATİP ORTAOKULU

Haz

Okulumuz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Okulumuz İngilizce öğretmeni Makbule Dervişoğulları danışmanlığında yapılan yabancı okul ortaklı iki eTwinning projemiz de hem ulusal hem Avrupa kalite etiketi almaya hak kazandı.

May

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneğince (ÇEKUD) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında organize edilen ağaçlandırma kampanyası kapsamında Türkiye-Kore Dostluk Ormanı'na 50 bin fidan dikildi. Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu olarak biz de dört yüz fidanla bu etkinliğe iştirak ettik. Öğrencilerimiz, Pendik Ballıca köyüne giderek fidanlarını diktiler. Diktikleri fidanları Öğretmenler Günü için öğretmenlerine hediye ettiler. Geleceğimize nefes olacak bu güzel etkinlik için  ÇEKUD ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, özellikle bu konudaki hassasiyetleri sebebiyle değerli  öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

İlmin, irfanın ve dünyanın merkezi, içinde yaşadığımız güzel İstanbul'un kutup başlarına gezi düzenledik. Önce Eyüp Sultan Hazretleri'ni manevi mekanında ziyaret ettik. Sonra, Yavuz Sultan Selim Han, Fatih Sultan Mehmet Han, Kanuni Sultan Süleyman Han Türbe ve Camii'lerine gidip manevi atmosferlerini teneffüs ettik. Dönüşte de Çamlıca Kebir Camii'nin ihtişamını temaaşa edip gezimizi nihayetlendirdik. Rabbim kabul eylesin.

May

I.Dünya Savaşı'nda Çanakkale Zaferi'nden sonra en büyük zaferimiz olan Kut'ül Amare'yi öğrencilerimize anlatmak, hatırlatmak için hazırladığımız proğramı öğrencilerimiz ilgiyle takip etti. Dünya tarihinde en kalabalık asker topluluğunun esir alındığı, İngiltere'ye tarihlerindeki en utanç verici yenilgiyi yaşattığımız şanlı zaferimiz, İngilizler tarafında 100 yıl boyunca unutturulmaya çalışılmış. Hazırladığımız programla, tarih kitaplarından dahi çıkarılarak yetişen neslin haberinin olmadığı bu şanlı zafer, 106.yıl dönümünde yâd edilmiş oldu.

Ock

Öğrencilerimiz kendi hazırladıkları Mangala ve Reversi oyunlarının hem kurallarını öğrendiler hem arkadaşlarına ve ailelerine öğrettiler hem de kendi aralarında oyunun turnuvasını gerçekleştirdiler. Turnuvayı kazanan öğrencilerimize de proje ortaklarımızın hazırladığı başarı sertifikalarını takdim ettik. Öğrencilerimiz bu süreçte tanıyıp öğrendiler, oynayıp eğlendiler.

Ara

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Sercan CEBECİ'nin danışmanlığında 6. Sınıf öğrencilerimiz "Tanı Öğren Oyna Eğlen" e Twinning projesi çalışmalarına devam ediyor. Projemizin yurt içinde 8 farklı ilden toplam 8 ortağı bulunmaktadır. Projemizde öğrencilerimizin zeka oyunlarını tanımalarını, tanıtmalarını ve onlarla oynamalarını, öğrenciler arasında işbirliğini, özgüvenlerini geliştirmek ve yaratıcı düşünmeyi geliştirmek amaçlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerin dijital bağımlılık yerine akıl ve zeka oyunları ile vakit geçirmelerini sağlamak projenin en önemli hedeflerindendir.

Ock

"Generation Z" e Twinning Projemizi Kapanış Webinarı İle Sonlandırdık

Ocak ayı itibarıyla başlamış olduğumuz projemizde nihayet sona geldik. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz webinarda katılımcılara sertifikalarını takdim ettik ve hazırladığımız sanal sergiyi beğenilerine sunduk. Proje boyunca hazırlamış olduğumuz e-kitaplara, animasyon ve videolara, kolaj çalışmalarına ve takvime bu sanal sergiyle ulaşmak mümkün. Projemizde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize katkıları için teşekkür ediyor, onları kutluyoruz.       Sanal sergi linki     https://app.emaze.com/@AOTQLQFQR/tribeca

Ara