"Sizden herhangi biriniz kıyamet kopuyor olsa dahi elinizdeki fidanı diksin."(Riyazüzsalihin,225) diyen bir peygamberin ümmeti olmaktan şeref duyan bizler, Pendik Merkez imam Hatip Ortaokulu olarak orman varlığımıza katkı sunmak istedik .Ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için biz de varız deyip ÇEDES projesi kapsamında öğrencilerimizle ağaç dikme etkinliğimizi gerçekleştirdik.

14 Mart Dünya Pi Günü kapsamında okulumuzda etkinlikler düzenlendi. Okul panoları oluşturuldu ve Pi resfebelerine yer verildi. 6D sınıfından gönüllü iki öğrencimiz, 5.sınıf öğrencilerine Pi Günü sunumu yaptı. Pi sayısının ne olduğu anlatıldı.

Okulumuz öğrencileri ve personelinin deprem farkındalığı kazanması ve deprem anında neler yapılması gerektiğini anlamaları amacıyla deprem tatbikatı yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerin olası deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olabilmeleri amacıyla ilk etapta alarm verilerek, "çök, kapan, tutun " etkinliği yapıldı. Bina tahliyesinin ardından, öğretmen ve öğrencilere doğal afet gibi durumlar öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

İstanbul Valiliği projesi kapsamında İstanbul’daki tüm okullarda Öğrenci Meclisleri oluşturuldu. Daha önce okulumuzda seçimi gerçekleştirilen Okul Öğrenci Meclisi, ikinci toplantısını da gerçekleştirdi. Toplantıda okulumuzda  yapılan etkinlikler ve sonraki aylarda yapılacak çalışmalar gözden geçirdiler. Ayrıca yıllık çalışma planı gözden geçirilerek güncellemelerde bulunuldu.

Bilim ve Teknoloji Haftası her sene 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanmaktadır. Okulumuzda Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında öğrencilerimizle okul panosu hazırlandı. Okul panosunda bilimsel icatlar ve bilim insanlarına ait bilgiler sergilendi. Panoya, Atatürk'ün bilime verdiği önemi anlatan sözü de eklendi. Ayrıca hafta boyunca derslerde öğrencilerle birlikte bilinçlendirici çalışmalar, faydalı kodlama ve tasarım etkinlikleri yapıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günükonulu resim yarışmasında 6-D sınıfından öğrencimiz Leyla ÖZEL ilçe birincisi olmuştur.Öğrencimizi tebrik eder ve Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Perihan hanıma teşekkür ederiz.

Peygamberimiz ile Cebrail (a.s) Ramazan gecelerinde nöbetleşe Kur´an-ı Kerim´i okur ve dinlerlerdi.   Ramazan ayında camilerde mukabele okunması, Peygamberimiz ve ashabı ile İslam büyüklerinin hayatlarından alınmış güzel bir ibadet olması hasebiyle hafız öğretmen ve öğrencimizin okuyacağı mukabeleye başladık. Rabbim tüm İslam alemine Ramazan ayını hakkı ile değerlendirmeyi nasip etsin.

Okulumuzda Ramazan ayı münasebetiyle sınıflar arası pano yarışması düzenledik.

Pano birincilerimiz  5D,6B, 7A ve 8D sınıflarımız olmuştur. Pano hazırlayan tüm sınıflarımızı tebrik ediyoruz.

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı münasebetiyle okulumuzda gerçekleştirdiğimiz programdan kesitler

Herkese hayırlı Ramazanlar diliyoruz.

Pendik Merkez İmam Hatip Ortaokulu olarak 10. Dönem TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında onaylanan projemizin sergisini 16-17 Ocak 2024 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirmiştik. Projenin başarıyla sonuçlandırılmasının ardından TÜBİTAK tarafından projede yer alan öğrenci ve danışman öğretmenlerimiz adına düzenlenen katılım belgelerinin teslimini yaptık.

Ramazan Ayı'nın müjdecisi olarak kabul edilen ve 24 Şubat 2024 Cumartesi gecesi idrâk edeceğimiz Berat Kandili münasebetiyle 23 Şubat Cuma günü okul mescidimizde program düzenlendi.   Kur'an-ı Kerim tilaveti, Berat Kandili'nin önemini anlatan konuşma ve okunan ilahiler öğrencilerimiz tarafından ilgi ve beğeniyle dinlendi. Son bölümde ise hep birlikte yapılan dua ile program sona erdi.   Öğrencilerimizin manevi değerlerimiz ile dini günlerimizin mânâ ve önemine dair farkındalıklarının artırılması bakımından yapılan bu etkinlik vesileyle tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin Berat Kandili'ni tebrik eder; ülkemiz ve tüm İslâm âlemi için hayırlara vesile olmasını dileriz.

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pendik Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Filistin’den Dünyaya Barış Çığlığı “ adlı ortaokullar arası kısa video yarışmasında okulumuz öğrencilerinden İpek Yılmaz birinci, Safiye Almira Gönenç ise üçüncü olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri Türkçe Öğretmenimiz Sercan CEBECİ önderliğinde "Gün Doğmadan" adlı Filistin'deki zulmü anlatan tiyatro oyununu izlediler.

Okulumuzun öğretmenleri rehberliğinde, Pendik Bilim Merkezine gezi düzenlendi. Öğrencilerimiz okulda gördükleri birçok konuyu bilim merkezinde yaparak ve yaşayarak pekiştirdiler. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra arkadaşlarıyla oldukça keyifli bir gün geçiren öğrencilerimiz çok mutluydular. Gezide emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Hz. Muhammed'in Allah ile buluştuğu, Müslümanlara namazın hediye edildiği Miraç Kandili'ni okul konferans salonunda yaptığımız programla idrak ettik. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programımız; naatlar, ilahiler, tiyatro gösterisi, oratoryo ile devam etti.Dualarla son buldu. 6 Şubat Asrın Felaketi'nin yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenler ve başta Filistin olmak üzere dünyadaki tüm mazlumlar için dualar edildi.