Okulumuzda Namazla İlgili Seminer Düzenlendi

"Vakti Kuşanmak Etkinlikleri" kapsamında okulumuza davet edilen Firuzan Çetin Hanımefendi'nin namazın vesile olduğu  güzellikleri fark ettirmeyi amaçlayan semineri, öğrencilerimiz tarafından ilgiyle dinlendi. Mirac Kandili münasebetiyle Allah'ın mü'minlere Mirac hediyesi namazın önemi vurgulandı. Kıymetli vaktini ayıran Firuzan Hanım’a çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Hedef LGS 2024 projesi kapsamında sömestır tatilde 8. sınıf öğrencilerimize yönelik kamp programımız tamamlandı.DYK Kamp programına yoğun katılım sağlayan öğrencilerimiz ödüllendirildi. Fedakar öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Mevla, tüm öğrencilerimize zihin açıklığı versin.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönemini hayırlısıyla tamamladık. Okul Müdürümüz Mustafa Hacısalihoğlu tarafından 5,6,7 ve 8. sınıflarda dönem birincisi olan öğrencilerimize karneleri ile birlikte para ödülleri verildi. Tüm öğrencilerimizi birinci yarıyıldaki başarılarından dolayı tebrik ediyor iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Pendik Kaymakamımız Sn. Mehmet Yıldız,Şube Müdürümüz Avni Er, ilçemiz okul müdürleri ve müdür yardımcıları Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açılış Programına katıldı.

Açılış programından sonra stantları gezen Pendik Kaymakamımız Sn. Mehmet Yıldız ve Şube Müdürümüz Avni Er; öğrencilerimizin buluşlarını inceledi ve emeği geçen proje yürütücümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik etti. Daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlerimiz ile bir araya gelerek sohbet etti.

Ock

7.ve 8. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla İstanbul gezisi gerçekleştirdik. Tarih bilinci ve sevgisi kazandırmak icin Ülkenizin tarihi varlıklarından olan Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Camii'ni öğrencilerimizle ziyaret ettik. Derslerde öğrendikleri konuları, dinledikleri tarihi hikayeleri bizzat yerinde görme fırsatı buldular.

Ock

11 Ocak Perşembe tarihinde okul mescidimizde Regaip Kandili programımızı gerçekleştirdik.

Biz de tüm müslümanların Regaip Kandilini kutluyor, üç ayların bize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz.

Ara

İstanbul Veli Akademileri projesi kapsamında Klinik Psikolog Elif Esra Erdil tarafından okulumuz konferans salonunda “Çocuklarda Özgüven ve Sorumluluk Geliştirme” konulu veli semineri gerçekleştirildi. Değerli vaktini ayıran Elif Esra Hanım’a teşekkür ediyoruz.

Ara

Pendik Okul Spor Oyunları kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasında öğrencilerimiz İlçe Birincisi olmuştur. Beden Eğitimi öğretmeni Osman Ataman’a teşekkür eder öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri tarafından 18 Aralık Dünya Arapça Günü kapsamında konferans salonunda Arapça şarkılar, şiirler ve tiyatro gösterisiyle kutlama yapıldı. Gösteri de Filistin de unutulmayarak El-Ardu lena adlı tiyatro sergilendi.
   Emeği geçen tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerimize hediye etmiş olduğu önlükler,Okul Müdürümüz Mustafa HACISALİHOĞLU tarafından öğretmenlerimize verildi.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında gerçekleştirilen ve 2023 LGS şampiyonlarının katılarak başarı hikayelerini paylaştığı 2024 LGS Zirvedekiler Buluşması'nı 8. Sınıf öğrencilerimizle izledik.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yarışmaları kapsamında düzenlenen Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nda  okulumuz yedinci sınıf öğrencisi Asya Sena KURT İstanbul bölge birincisi olmuştur . Öğrencimizi ve öğrencimize emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder öğrencimizin daha nice başarılar elde etmesini temenni ederiz.

Ara

Denemelerde başarı gösteren öğrencilerimize yönelik  Ayın Yıldızları projesine devam ediyoruz. Kasım ve aralık ayının yıldızları panoda ilan edildikten sonra öğrencilerimize din kültürü öğretmenimiz Özlem Soner tarafından hediyeleri verildi. Her geçen gün başarılarını artıran öğrencilerimizi ve onları mutlu etmeyi kendisine görev edinen kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

LGS'ye hazırlanan 8. Sınıf öğrencimizin hızlı okuma ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirmek amacıyla Türkçe öğretmenimiz Sercan CEBECİ tarafından Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Semineri gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin katılımıyla interaktif etkinliklerin de yapıldığı seminerin öğrencilerimizin okuma becerilerine katkı sağladığı düşüncesiyle semineri gerçekleştiren öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

LGS'ye hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerimizin test çözme becerilerini geliştirmek ve doğru tekniklerle sınav performanslarını en üst seviyeye çıkarmak amacıyla  Okul Psikolojik Danışmanımız Gülbin DEMİR CELAYİR tarafından Etkili Test Çözme Teknikleri Seminerleri düzenlenmiştir.