Ara

Aralık ayının başında bir grup 8. sınıf öğrencimizle birlikte ziyaret ettiğimiz Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine öğrencilerimizin motivasyonuna sağladığı katkıları görerek bir gezi daha düzenledik. Bizleri yeniden misafir ederek öğrencilerimizi bilgilendiren okul psikolojik danışmanı Ahmet Ercan'a, geçen yıl okulumuzdan mezun olarak Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni kazanan 2023 LGS Türkiye şampiyonu öğrencimiz Danya Abdo'ya ve okulun tanıtım ekibindeki kıymetli öğrencilerine teşekkür ederiz

Ara

LGS ye hazırlanan öğrencilerimizin motivasyonunu artıran, proje imam hatip liseleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayan bu ziyaretlerde bizlere yardımcı olan kıymetli okul psikolojik danışmanlarına ve daha önce okulumuzdan mezun olarak bu okulları kazanan mezun öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimizin mesleki gelisimine katki saglamak, meslekler hakkinda bilgi ve becerilerini gelistirmek amaciyla kidzania gezisi düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmesi sağlanmıştır.

Ara

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin motivasyonlarını artırmak amacıyla vatan ,millet,bayrak aşkı;azim,mücadele ve vazgeçmeme temalarının incelikle işlendiği Aybüke öğretmenin hayatını anlatan sinema filmine öğrencilerimizle beraber seyirci olduk.

Ara

5.sınıf öğrencilerimizle birlikte Pendik Bilim Merkezini ziyaret ettik. Öğrencilerimizin hem keşif hem de merak ve öğrenme duygularının gelişimine katkıda bulunduğunu gözlemlediğimiz eğlenceli gezimizde, bizlere refakat eden merkez öğretmenlerine ve organizasyonu için Pendik Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ara

Okulumuzda Harezmi Eğitim Modeli tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta okulumuz öğrencilerinden gelen problem durumları incelendi. Üzerinde çalışılabilecek problemler tespit edildi. @HarezmiPendik

Ara

Okulumuzda Filistin'de yaşananlara farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenlendi. Programda tüm okul aynı anda "Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık" isimli ezgiyi seslendirdi.Adından, farklı dillerde "Özgür Filistin" sloganı tekrar edilerek balonlar gökyüzüne bırakıldı. Öğrenciler Filistin'in özgürlüğünü savunarak, empati kurarak düşünmeye ve bu insanî duruşu sergilemeye teşvik edildi. Yapılan etkinlikler drone kamerası ile kayıt altına alındı. Aynı hafta içerisinde eş zamanlı olarak Filistin konulu resim yarışması yapıldı.Yarışmada başarı gösteren öğrencilerin resimleri okul girişinde sergilendi.

Ara

8. Sınıf öğrencilerimizle Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit İlhan Varank Fen Lisesini ziyaret ettik. LGS ' ye hazırlanan öğrencilerimize motivasyon sağlayan bu geziler sırasında her iki okulda da bizlerle ilgilenen okul psikolojik danışmanlarına ve okullarını tanıtan kıymetli öğrencilere teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 5-E sınıfı öğrencileri sosyal bilgiler dersi kapsamında yer alan "Zengin Kültürümüz" ünitesini uygulamalı bir şekilde öğrendiler. Türk kültürüne ait eşyalar,geleneksel kıyafetler ve yemekleri sergileyerek sunumlarını yaptılar.Öğretmenimiz Rükneddin İdris Bey ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

"Yetim gülerse dünya güler!" diyerek çıktığımız yolda, bu sene öğrencilerimiz başta Filistin olmak üzere Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden on yetime kardeş oldu. Düzenli olarak açtığımız kumbaralarla yetim kardeş sayımızı inşallah daha da artıracağız.

Ara

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Ahmet Yapıcı ve İlçemiz Şube Müdürü Sayın Ertan Saygın okulumuza ziyarette bulunarak eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Nazik ziyaretleri için değerli müdürlerimize şükranlarımızı arz ederiz.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Hedef LGS 2024" projesi kapsamında 8. sınıf öğrencilerimizin koçları tarafından deneme sonuçlarına göre değerlendirme çalışmalarımız yapılmaktadır.

Ara

Öğrencilerimizin akademik başarısı açısından yapılan deneme sınavlarını önemsiyoruz.Başarı kolay elde edilmiyor. Emek,gayret, çalışma, istikrar ve dua…

Ara

Öğrencilerimiz,yaptıkları resimleriyle "Çocukların, sivillerin katledildiği bu insanlık suçu dursun artık." diye sesleniyorlar. Okulumuzda düzenlediğimiz, öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği "Özgür Filistin" konulu resim yarışmasında, 5.sınıflar arasından Sude Mina Çakar,  6.sınıflar arasından Leyla Özel, 7.sınıflar aradından Ayşe Melek Mülayim, 8. sınıflar arasından Eflin Peçen birinci olmuşlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Öğretmenlerimiz, bizler için bir gün değil her gün  kıymetli ve önemlidir. Bugün de onlara kıymetli olduklarını bir nebze de olsa hissettirmeye çalıştık. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun!